De organisatie van het IKC

Samenwerking met Eigen&Wijzer

Voor- en naschoolse opvang

Samen met alle Loosdrechtse basisscholen is een beleid ontwikkeld om kwalitatief goede voor- en naschoolse opvang te verzorgen. Proceon gaat voor buitenschoolse opvang van hoge kwaliteit. We kijken verder dan de uren die de kinderen op school zijn. Daarom werkt de school samen met professionele kinderopvangorganisaties die de kinderen een aantrekkelijk en veelzijdig programma kunnen en willen bieden en ook rekening houden met de wensen en de behoeften van kinderen en ouders.

 

Over Eigen & Wijzer

Eigen&Wijzer verzorgt de kinderopvang voor kinderen van 0-13 jaar oud vanuit de gezamenlijke missie en visie binnen het IKC. Voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar geldt dat we kindvolgend werken. Hierbij gaan we uit van het competente kind (de pedagogische visie van Emmi Pikler). Dit is te zien aan de inrichting van de groepsruimtes, het gebruik van natuurlijke (spel) materialen binnen en buiten, het aanbieden van activiteiten die de zelfstandigheid bevorderen en het kindvolgend werken.  Binnen de opvang werken we met een vast team van pedagogisch medewerkers welke allen MBO/HBO zijn geschoold. Vanuit het IKC volgen alle medewerkers gezamenlijke studiedagen. Vanuit Eigen&Wijzer volgen zij door het jaar heen trainingen en krijgen zij de mogelijkheid opleidingen te volgen om hun kennis en expertise te verbreden dan wel uit te breiden. 

 

Kinderdagopvang

De kinderopvang heeft een eigen ingang aan de achterkant van het IKC. Na binnenkomst bevindt zich rechts de vleugel van de baby- en dreumesopvang. De groepen zijn ingericht in de kleuren van het IKC, bieden volop licht en ruimte. Ze zijn van elkaar gescheiden door glazen schuifpuien en hebben via grote deuren direct toegang tot de buitenruimte, welke is gescheiden van het schoolplein. De baby’s en de dreumesen ondervinden zo geen drukte van de rest van de school. 


De peutergroepen bevinden zich na binnenkomst links. Deze ruimtes staan in verbinding met het onderwijs door middel van deuren naar het leerplein van de onderbouw. Deze verbinding waarborgt de doorgaande leerlijn en zorgt voor een natuurlijke overgang bij 4 jaar. Peuters maken zo in hun eigen tempo kennis met het onderwijs, de kinderen van de onderbouw en met de leerkrachten. De peutergroepen beschikken over een eigen natuurlijk ingerichte tuin welke is afgescheiden van het onderwijs. 

 

De openingstijden van de kinderdagopvang zijn van maandag tot en met vrijdag: 07.15 uur - 18.30 uur

Naschoolse opvang: VSO, TSO en BSO

Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom bij de BSO binnen het IKC. Tijdens de BSO wordt er een maandprogramma aangeboden met diverse binnen en buiten activiteiten waarin de belofte van het IKC terugkomt en wat samen met de kinderen is samengesteld. De sfeer tijdens de BSO is gericht op plezier maken, (talent)ontwikkeling, spel, beweging, ontspanning en uitdaging. Tijdens vakanties werken we met een vakantiezotheid programma vol met leuke uitjes, uitdagende activiteiten en workshops verzorgd door externe partners. Het afgelopen jaar is er op sommige dagen een wachtlijst ontstaan, door personeelsgebrek. Het tijdig aanmelden voor TSO of BSO is dus van belang.

 

De openingstijden van de buitenschoolse opvang zijn van maandag tot en met vrijdag aansluitend aan school tot 18.30u. Tijdens vakanties en studiedagen zijn we geopend van 08.15 - 18.30u. De voorschoolse opvang (VSO) wordt van maandag tot en met vrijdag verzorgd in samenwerking met onderwijs vanaf 07.15 - 8.30u. Op verzoek is er mogelijkheid tot een “licht” ontbijt. 

 

Buitenschoolse activiteiten

Kinderen binnen ons IKC die geen gebruik maken van de BSO zijn in de toekomst, 1x per maand welkom voor het volgen van een leuke activiteit tegen een kleine vergoeding. Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met het onderwijs.

Eigen&Wijzer OuderApp

Voor de opvang werken wij met een ouderapp genaamd Konnect ouderapp. Voorafgaand aan de start van de opvang ontvangt u een uitnodiging om een account aan te maken. Via deze app communiceren wij met u als ouder over belangrijke wijzigingen binnen de opvang, sturen wij foto’s van uw kind(eren) en maakt u gebruik van een kalender voor het afmelden, ruilen en extra afnemen van opvangdagen. 

 

Contactgegevens

We vormen één IKC maar de inschrijving voor de opvang verloopt via Eigen&Wijzer en de inschrijving voor onderwijs verloopt via IKC-WereldWijs. Als gevolg van AVG en andere wetgeving is het helaas op dit moment nog niet mogelijk om dit samen te voegen. 

 

Eigen&Wijzer 
Lindelaan 106
1231CN Loosdrecht
Locatiecoördinator: Bianca van Essen 
www.eigen-en-wijzer.nl

 

Inschrijven voor opvang
https://www.eigen-en-wijzer.nl/inschrijf-formulier/ 

 

Onze KlantWijzer is op werkdagen bereikbaar via 08.00-17.30u voor al uw vragen of voor het maken van een afspraak voor een rondleiding: 035-5826035, planning@eigenenwijzer.nl

 

Openingstijden opvang

De opvang is elke dag geopend van 7.15 uur tot 18.30 uur.